Për ty Nënë – Poezi nga Sefer Malësori

0
282
Nënë e madhe sa më mori malli
Me ti pa ato sytë e tu
Kur e dëgjoj zërin tënd
Më beso Nënë sa shumë të dua

Je një grua e një fisit të madh
Ne jemi fatlum të kemi Nënë
Kush më pyet nga vjen lokja
Me zemër hapur unë tregoj

Lum kush të rriti ty në prehër
Këngë të bukura të këndoj
Edhe ti nesër do bëhesh Nënë
Për ty të vegjlit do të urojnë

Linde e pasur me zemër e shpirt
Sikur dielli që e nxeh gjithë botën
Asnjëherë në jetën tënde
Nënë e dashur s’na mallkove

Ti shpeshherë na kujton fëmirinë
Ato kujtimet i nxjerr nga zemra
Na flet për jetën e kaluar
Të gjitha i ke ruajt ato vepra

Për ty s’kishte laps dhe letër
Me i shkrua si një ditar
E ke mendjen shumë të pasur
Zoti i madh ashtu të ka falë

Ne me ty ndihemi ne krenar
S`ka rëndësi vetëm një fotografi
Veprat tua përjetësisht flasin
Nënë e dashur e vetmja je ti


Sefer Malësori!