Mrekullia në shpirt

0
354

Ajo është një grua fisnike shqiptare

imëtake me trup me zemër të madhe

jeton n ‘katin e poshtëm në një apartament

i shoqi i ka vdekur shumë vite më parë

.

Dikur si dy zogj rrinin në këtë kopsht

sot e pashë të vetme me lule në duar

e me ata sy të zi, që i shkëlqenin n ‘lot

më tregoi një episod, por të bukur fort:

.

U grindën dje im bir me nuse, bën fjalë

dhe mua mu duk se qielli u nxi valë valë

por kur m ‘erdhi nusja sot me këtë buqetë

na fal, më tha, nënë, mbrëmë të kem mërzitë

.

mua mrekullia më erdhi në shpirt

.

/ NGA LIBRI  «SYTË E RIMËS» botuar Prishtinë /

Hava Kurti Krasniqi