Imagjinoni sikur keni lindur në vitin 1900

0
224

Kur të jeni 14 vjeç Lufta e Parë Botërore fillon dhe mbaron me 18 milion vdekje.

Pas pak, një pandemi globale, gripi spanjoll, vret 50 milion njerëz dhe ju dilni të gjallë dhe të padëmtuar, jeni 20 vjeç.

Në moshën 29 vjeç, ju do t’i mbijetoni krizës ekonomike globale që filloi me shembjen e Bursës së New York-ut, duke shkaktuar inflacion, papunësi dhe uri.

Në moshën 33 vjeç, nazistët vijnë në pushtet.

Ju do të jeni 39 vjeç kur të fillojë Lufta e Dytë Botërore dhe do të mbarojë kur të jeni 45 vjeç.

6 milion hebrenj vdesin gjatë Holokaustit.

Do të ketë mbi 60 milion vdekje në total.

Kur të jeni 52 vjeç, fillon Lufta Koreane.

Lufta e Vietnamit fillon në 64 dhe mbaron në 75 Një fëmijë i lindur në 1985 beson se gjyshërit e tyre nuk e kanë idenë se sa e vështirë është jeta, por ata kanë përballuar luftëra dhe katastrofa të shumta.

Një fëmijë i lindur në 1995 dhe tani 25 vjeç beson se do të jetë fundi i botës nëse parcela e tyre në Amazon, AliExpres kërkon më shumë se tre ditë për të mbërritur ose nëse fotoja e tyre nuk merr më shumë se 15 «pëlqime», e cila është postuar në Facebook ose Instagrami

Deri në vitin 2020, shumë prej nesh do të jetojnë në rehati, duke pasur burime të shumta argëtimi në shtëpi dhe duke qenë në gjendje të mbijetojnë paqësisht në një pandemi të re falë kohës.

Por njerëzit po ankohen sepse u duhet të qëndrojnë në shtëpi për disa javë.

Ju keni energji elektrike, një telefon, ushqim, ujë të nxehtë dhe një çati mbi kokë.

Nuk kishte asgjë nga këto më parë por njerëzimi ka mbijetuar rrethana shumë më të këqija dhe nuk e ka humbur kurrë gëzimin e tij.

Dhe prej ditësh jemi ankuar sepse duhet të mbajmë maska ​​për të shkuar në supermarkete, për të blerë, apo shëtitje dhe diskoteka … Ndoshta është koha të jemi më pak egoistë, të ndalojmë të ankohemi dhe të qajmë.