KËSHILLI FEDERL ASHPËRSON MASAT KUNDËR CRONA VIRUSIT

0
243

Ashpërsim i mëtutjeshëm i masave kundër virusit Corona

Bern, 16 Mars 2020

– Sot, 16 Mars 2020, Këshilli Federal forcoi më tej masat për mbrojtjen e popullatës në një mbledhje të jashtëzakonshme. Tani ai e klasifikon situatën në Zvicër si një «situatë të jashtëzakonshme» sipas Aktit Epidemik. Të gjitha dyqanet, restorantet, baret, objektet argëtuese dhe të kohës së lirë do të mbyllen deri më 19 prill të vitit 2020. Përjashtohen dyqanet ushqimore dhe objektet shëndetësore. Ai gjithashtu prezanton kontrolle në kufijtë me Gjermaninë, Austrinë dhe Francën që nga mesnata. Këshilli Federal ka miratuar përdorimin e deri në 8,000 pjesëtarëve të ushtrisë për të mbështetur kantonet në spitale, logjistikë dhe siguri.

Këshilli Federal i Zvicrrës