I MENÇURI MËSON NGA GABIMET E TJERËVE, KURSE BUDALLAIT I SHKON JETA DUKE BËRE PROVA!

0
331

Tregimi mbi shetitjen e Diogjenit me fener ne dorë ne pikë të ditës, për të gjetur një njeri, flet për faktin se shumica e njerëzve nuk i shohin gjërat ashti si janë, por i shohin ashtu si kanë dëshire ata ti shohin! E më së paku njerëzit e shohin vetveten! Shembull disa që nuk kanê aftësi ta menaxhojnë as edhe ekonominë e nje fshati, mendojnë se janë te aftë të qeverisin me një qytet, kryeqytet apo edhe nje shtet! Jo narcisa po pertej narcisi! Nuk eshte habi pse njerëzit e shohin veten ashtu si kanë deshirë me pa, por habi është me masën e cila manipulohet lehte dhe sillet si bretkosat e hipnotizuara para gjarpërrit! Vetinë e hipnotizimit kolektiv e kishin edhe Hitleri edhe Millosheviqi! Gjermanet edhe pse jane popull mjaft inteligjent e punëtor, e kuptuan vone se kishin qenë gabim, si thote populli: » kur e kuptuan, u bonë me honger bythen e vet, por ishte tepër vonê»! Nejse, gjermanët po mundohen këtë turp historik ta mbulojnë me punë, me kerkimfalje dhe duke ndihmuar e strehuar miliona njerëz, kurse «vellezerit serb» te Adem Demaçit nuk është punë ta kuptojnë se ishin dhe janë gabim!
Nuk e kam hallin e serbëve sa të disa shqiptarëve, qe e kanë ba kryet qykë me çdo kusht me ba edhe një Enver Hoxhë!? Fjala e urtë popullore thotë: » I mençuri mëson nga gabimet e tjerëve, kurse budallait i shkon jeta duke bërë prova!

Ahmet Asani