TRE SHQIPTARËT MË TË PASUR SIPAS GAZETËS BLIC TË BEOGRADIT

0
607

Këta e blenë pavarësinë e Kosovës

 

Behgjet Pacolli

Kjo vlen për shqiptarin më të pasur në botë.
Miliona para u fituan nga ngritja e biznesit.
Gjithashtu nga rindërtimi i Kremlinit, ndërtimi i kryeqytetit të ri të Kazakistanit, Astana.
Ai u akuzua për dhënie ryshfeti ndaj Jelly.
Thaçi e quajti atë “trojan rus”
– Jam shumë krenar për kontributin tim modest për konsolidimin e shtetit të Kosovës. Në fakt, unë kam një përgjegjësi të lartë shtetërore dhe jam plotësisht i përqëndruar në sukseset e reja për Kosovën. Dhe jo vetëm mua, por të gjithë shqiptarët e Kosovës, serbët apo ndonjë person tjetër në Kosovë – tha Pacolli.

 

Harry Bajraktari

Agjent i pasurive të patundshme
Gruaja e tij është amerikania e parë me origjinë shqiptare që do të zgjidhet në Këshillin e Qytetit të Nju Jorkut
Themelues i Këshillit Kombëtar Shqiptaro Amerikan në Uashington dhe gazetës “Iliria”
Sponsor i Bill Clinton dhe Hilary Clinton
I afërt me Eliot Engel, i cili huazoi atij për blerjen e një banese në Nju Jork.

 

Florin Krasniqi

Financues dhe themelues i UÇK-së
Ai grumbulloi 30 milionë dollarë për armët e UÇK-së
Ish-kryetar i Lëvizjes Vetëvendosje
Pronar i “Grupi i çelikut të Kosovës”
Zgjeroi biznesin në Mal të Zi, ku ka një hotel.

Marrë nga Gazeta serbe BLIC