FOTO/ Një burrë shqiptar në vitin 1850

0
281

Ky ilustrim paraqet një burrë shqiptar të vitit 1850, periudhë gjatë së cilës Shqipëria ishte nën zotërimin e Perandorisë Osmane.

Kjo mënyrë e të veshurit vërtetë do t’ju lërë pa fjalë, pasi është i kuruar deri në deatje dhe jo më kot në atë periudhë në luftrat që mernin pjesë, luftëtarët shqiptarë ishin ndër më të veshurit mirë dhe tërhiqnin vëmendjen e të gjithëve me stilin dhe mënyrën e qëndrimit të tyre.

Image