Vetëm pak nga kjo lloj pije alkoolike dhe, lamtumirë të ftohurit

0
465

Edhe pse nuk ka një ilaç të caktuar për ftohjet e zakonshme, ju do të përfitoni shumë nga pak uiski.

Ju mund të lehtësoni dimrin e pashmangshëm me ndihmën e një kombinimi të lëngut të limonit, mjaltës, uiski dhe ujit të nxehtë.

Dr. William Schaffner, kryetar i mjekësisë parandaluese në Qendrën Mjekësore të Universitetit Vanderbilt, thotë:

“Alkooli zgjeron pak enët e gjakut dhe kjo e bën më të lehtë për mukozën tuaj që të merret me infeksionin”.

Megjithatë, vini re se marrja e tepruar e alkoolit nuk do t’ju bëjë të ndiheni më mirë, pasi ajo vepron si një diuretik dhe t’iu bëjë të dehidratoheni.