Kush janë më të kujdesshëm në blerjen e një makine, gratë apo burrat?

0
340

Gratë janë më të pacipa, pa droje dhe më realiste se vetë një mbret kur është fjala për buxhetin ekonomik. Në blerjen e një makine, gratë e dinë se si të vlerësojnë shumë aspekte që shpesh mund të mbesin në hije nga njerëzit.

Studiuesit kanë vënë re se shoferet femra janë shumë më të vëmendshme ndaj çmimit se meshkujt.

Për të zbuluar këtë dhe të dhëna të tjera interesante është studimi i kryer nga DriveK, portali online për konfigurimin e makinave, i cili ka zgjedhur të krahasojë preferencat dhe metodat e blerjes së grave dhe burrave.

Shumica e konsumatoreve femra janë më të vetëdijshme në aftësinë e tyre për të paguar: shpenzimi mesatar i planifikuar nga një grua është 17.900 euro, ndërsa një mashkull është më i lirshëm në këto gjëra dhe mund të paguajë deri në 23,400 euro.

Gjithashtu studimi ka përcaktuar se pjesa më e madhe e grave janë të varura nga përdorimi i benzinës ndërsa burrat janë më të dhënë ndaj përdorimit të naftës.