Privatizimi i Telekomit në duar të komisionit

Vendimin e Qeverisë të muajit të kaluar me të cilin është autorizuar Komisioni Qeveritar për Privatizimin e Ndërmarrjes Publike “Telekomi i Kosovës”, do ta...

ATK, nxjerr vendimin Shpjegues Publik

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 02/2019, me qëllim të trajtimit tatimor të kontratave afatgjate ndërtimore. Sipas ATK-së,...

Marrëveshjet Kosovë – Shqipëri pa efekte

Viteve të fundit, pavarësisht përmirësimit të infrastrukturës, bizneset  e Kosovës kanë shënuar rënie të investimeve nga Kosova në Shqipëri. Depërtimi i prodhimeve nga Kosova në...

Përfundon ndërtimi i urës më të madhe në Rrugën e Kombit

Ndonëse ishte parashikuar të finalizohej në fund të muajit mars apo në fillim prilli, punimet ecën më shpejt dhe vendosja e trarëve përfundoi në...

Verifikimi i vështirë i pasurisë së paligjshme të zyrtarëve shtetërorë

Që nga themelimi i Agjencisë Kundër Korrupsionit, zyrtarët shtetërorë në Kosovë janë të obliguar që të deklarojnë pasurinë e tyre. Mirëpo, procesi i deklarimit të...

Mjekët e profesorët detyrohen ta deklarojnë pasurinë

Nga 1 deri më 31 mars, afër pesë mijë zyrtarë e kanë obligim ligjor deklarimin e pasurisë në Agjencinë Kundër Korrupsionit. Ndërkohë, Ministria e Drejtësisë...

Shtesat për të gjitha kategoritë e pensionistëve

Të gjithë pensionistët në Kosovë pas vendimit të Qeverisë kanë marrë pensionet me rritje. Kjo, pas miratimit të vendimit për rritjen e tyre prej 15...

Vendi drejt krizës së grurit

Gruri vendor po i mungon tregut edhe pse toka e plleshme bujqësore nuk mungon. Një ndër arsyet e këtij deficiti janë edhe kushtet e...

Bechteli ndërton autostradë në Serbi me çmim përgjysmë më të lirë se në Kosovë

Sipas Ministrisë së Infrastrukturës së Serbisë, kompania e njohur amerikane në fushën e inxhinierisë, Bechtel, shpreson të fillojë ndërtimin e autostradës që do të...

Produktet serbe po hyjnë nëpërmjet kontrabandës

Ministri i Tregtisë së Serbisë, Rasim Ljajiq, ka deklaruar se mallrat serbe janë prezente në Kosovë dhe se ato po hyjnë edhe në mënyra...

Lajmet e fundit

RREZONA RAMADANI NJË HISTORI FURTUNË E GOLAVE NË FUTBOLL

Rrezona Ramadani një futbolliste e dashur që na mahnitë me stilin e saj në fushë. Një vajzë që me...

Zvicra fiton ndaj Turqisë, Shaqiri lojtari i ndeshjes

Zvicra ka arritur që ta mposht Turqinë me rezultat 3-1 fal golit të Seferoviq dhe dy golave të Shaqirit ndërsa për Turqinë...

TAKOHEN AKTIVISTËT E LVV, QENGJI NË HELL IDEALI NË ZEMËR

Nga: Hava Kurti Krasniqi Sot në një lokal malor në Kanton Cyrih u takuan Anëtarët e LVV pika...