U nënshkrua protokolli teknik për lehtësira të udhëtarëve dhe mallrave mes Kosovës dhe Zvicrës

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit dhe Zyra për Transport nga Zvicra, të premten nënshkruan Protokollin Teknik për Lehtësira për qasje në tregun ndërkombëtar të...

Ato rrethoja u paguan me djersën tonë

Para disa muajsh kemi marr në menaxhim Stacionin e Autobusëve. Kemi zbuluar shumë parregullësi, kemi rritur të hyrat, kemi larguar pagesat për udhëtarët dhe...

Bum eurosh të falsifikuara në Kosovë

Kohët e fundit janë shpeshtuar rastet e shpërndarjes së parave false në Kosovë dhe për këto raste thuajse çdo ditë raportohet në polici. Në...

Kryeqyteti me plotë probleme të rënda

Komuna e Prishtinës, ditë më parë ka njoftuar për fillim e aksionit në ndalimin dhe gjobitjen e taksive ilegalë, te cilët ofrojnë shërbime taksie pa ...

Mbi 30 milionë për Ligjin e punëtorëve të arsimit për vitet 90-ta

Projektligji për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të Republikës së Kosovës 1990/99, u miratua sot në Kuvendin e Kosovës. Ky Projektligj ka kaluar me...

Taksa zhduki importet nga Serbia

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat e Tregtisë së Jashtme, lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin janar...

Banorët ankohen për prishje të qetësisë publike nga bizneset hoteliere

Industria e gastronomisë në vendin tonë, cilësohet si e treta për nga rëndësia në Kosovë. Gastronomët janë një ndër  kontribuesit më  të mëdhenj për...

Edhe ministri, kundër hidrocentralit në Lumbardh

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka pritur në takime të ndara qytetarët e Pejës dhe kryetarin e komunës Gazmend Muhaxherin, në lidhje...

Ja si do të duket TechPark në Bernicë

Së bashku me Drejtoreshën Ekzekutive të STIKK - Kosovo ICT Association, Vjollca Çavolli, ishim për vizitë në TechPark Prishtina për t'i shikuar punimet nga...

Privatizimi i Telekomit në duar të komisionit

Vendimin e Qeverisë të muajit të kaluar me të cilin është autorizuar Komisioni Qeveritar për Privatizimin e Ndërmarrjes Publike “Telekomi i Kosovës”, do ta...

Lajmet e fundit

SHAIP KAMBERI ME FLAMUR KOMBËTAR NË KUVENDIN E SERBISË

Deputeti shqiptar, Shaip Kamberi ka reaguar sërish pasi atij nuk i është lejuar të mbajë flamurin kombëtar në Kuvendin e Serbisë.Kamberi ka...

Çështja e shqiptarëve në jug të Serbisë të përfshihet në dialog

PRESHEVË – Shaip Kamberi, deputet nga Bujanovci, kryetar i grupit të vetëm opozitar në parlamentin serb kritikon politikën e Vuçiqit ndaj shqiptarëve...

Mërgimtarët thyen rekord të dërgesave të parave

Pavarësisht pandemisë COVID-19, mërgata e Kosovës e ka thyer rekordin e dërgesave të parave në vendin tonë. Nga të...