5 minuta ushtrime në mëngjes, për një ditë më pak stresuese

0
221

Nëse dëshironi që gjatë një dite të ndiheni të përqendruar dhe të keni një ditë më pak stresuese, atëherë ju rekomandohet që në mëngjes të bëni joga.

Filloni me pozitën e fëmijës. Përqendrohuni në relaksimin e trupit dhe thelloni frymëmarrjen tuaj. Mbani peshën në duart tuaja dhe gjunjë. Filloni të përkuleni poshtë-lartë duke u thyer në mes. Përsëritni këtë ushtrim 3-5 herë.

Ashtu të përkulur në gjunjë, zgjatni krahun e djathtë dhe këmbën e majtë në pozitë horizontale. Ndaloni për pak kohë që të sfidoni trupin tuaj dhe më pas mblidhuni me kurriz te poshtë duke vazhduar zgjatjen e këmbës dhe krahut sipër dhe duke rrëmbyer kyçin e këmbës.

Lironi këmbën duke u përkulur në stilin e qenit. Bëni një lëvizje të ulët me këmbën e djathtë përpara dhe me gjurin e majtë duke prekur tokën. Ngitni krahët dhe zgjatuni me vithet tuaja duke shtyer peshën para dhe ndjeni shtrirjet që po i bëni.

4 Dorën e djathtë vendoseni tek këmba e djathtë në formë L. Zgjatuni me krahun e majtë duke anuar në drejtim të krahut të djathtë.

5. Kthehuni në qendër dhe sjellni shuplakat e dorës në pozicionin e lutjes dhe ngadalë kryqëzoni ato mbi këmbën tuaj përpara duke i shtyrë krahët në drejtim të djathtë.