3 përbërës natyralë që përshpejtojnë shërimin e herpesit

0
362

Shfaqja e herpesit shkaktohet nga prania e një virusi të quajtur Herpes Simplex 1 dhe nëse organizmi juaj nuk e mbart këtë virus ju nuk do të vuani kurrë nga këto të fundit ! Por nëse ju jeni mbartës të virusit të herpesit, duhet ta dini që çdo rënie imuniteti, temperaturë apo grip do të shoqërohet me këto plagë të dhimbshme rreth zonës së buzëve. Duhet rreth një javë që herpesi të zhduket, por Living do t’ju tregojë më poshtë disa receta natyrale për të përshpejtuar shërimin e tyre.
1. Niseshteja e misrit
Apilikimi i një paste të thjeshtë me niseshte misri dhe pak ujë direkt mbi herpes do të përshpejtojë shërimin e plagës.
2. Xheli i aloe verës
Lyerja e zonës së prekur nga virusi me xhelin e aloe verës do të qetësojë inflamacionin, do të përthajë likitin e herpesit duke bërë që brenda pak ditësh të zhduket pa lënë gjurmë. Lyejeni disa herë në ditë për të parë rezultatet e dëshirueshme.
3. Vanilja
Aplikimi i ekstraktit të vaniljes direkt mbi herpes me ndihmën e një topthi pambuku përshpejton shërimin e këtij të fundit.