15 gjërat që kurrë nuk duhet t’i vendosni në mikrovalë

0
210

Kjo është një listë e materialeve që nuk duhet futur kurrë në mikrovalë.
Mikrovalët janë bërë pjesë e madhe e jetës sonë dhe një kuzhinë thelbësore. Njohja se si ta përdorë atë dhe çfarë mund të hyjë në të është e rëndësishme për ushqim të sigurt dhe të shëndetshëm. Ka artikuj dhe produkte të caktuara të cilat nuk kanë për qëllim të vendosen në mikrovalë dhe të shkaktojnë dëme serioze. Këtu janë 15 gjëra që duhet të shmangni vendosjen në mikrovalë, transmeton lajmi.net.

# 15 Uji
Përveç nëse uji ka një mënyrë tjetër për të çarmatosur energjinë, nuk do të shpejt të ngrohjes, por do të ngrohet. Kur uji tejnxeh, uji nuk është në të vërtetë zier, kështu që ka shumë të ngjarë që sapo të shtoni diçka në të, si një çaj, kjo do të shkaktojë një shpërthim në rritje.

# 14 Bukë
Vendosja e bukës në mikrovalë jo vetëm që shkatërron mikrovalin tuaj, por gjithashtu do të prishë bukën. Kur keni bukë me mikrovalë, ajo tenton të bëhet me lagështi dhe chewy deri në pikën ku ajo do të jetë e pangrënshme. Nëse kjo ndodh me ju, vetëm vendosni bukën në furrë për disa minuta për të marrë cilësi dhe pamjen e dëshiruar.

# 13 Vezë
Vezë kanë për qëllim të jenë të gatuar në sobë. Nëse dëshironi të blini vezë të ziera, mos e vendosni në mikrovalë. Vendosja e vezëve në mikrovalë do të rezultojë në asgjë më pak se një rrëmujë epike. Temperaturat e larta mund të shkaktojnë që ndonjëherë vezët të shpërthejnë.

# 12 Asgjë
Lënja e mikrovalës pa pasur ndonjë gjë brenda mund të çojë në disa dëmtime serioze për ju dhe vetë produktit. Ndonjëherë, ajo mund të shkaktojë edhe zjarr sepse nuk ka produkt apo send për të thithur nxehtësinë që do të çojë në një shpërthim mini.

# 11 Çanta letre
Me sasinë e nxehtësisë së shpenzuar brenda mikrovalës, qesja e letrës do të zërë zjarr me siguri. Jo të gjitha çantat e letrës janë bërë nga materiali i njëjtë dhe qeska me kokoshka është shumë e ndryshme nga qesja e drekës me letër kafe. Qesja e letrës ngjyrë kafe do të zërë zjarr ndërsa qeska me kokoshka nuk do të ketë.

# 10 Alumini ose fletë metalike
Inside of mikrovalë janë bërë nga metali që e bëjnë atë të funksionojë si një pasqyrë. Metal reflekton valët e radios ose mikrovalët. Kur alumini ose fletë metalike prej kallaji futen në mikrovalë, valët reflektohen nga pika duke shkaktuar që dylli të digjet shpejt dhe të ndizet.

# 9 Kuti e tipit kinez
Ngrohja e darkës së mbrëmshme nuk është shumë e shëndetshme por akoma, kur dikush nuk ka një zgjedhje, duhet ta bëjë këtë. Sigurohuni që ta hiqni me kujdes ushqimin nga enë. Kutitë e tipit kinez kanë një shtresë metalike të lehtë në pjesën e sipërme e cila nuk funksionon mirë në mikrovalë. Kjo mund të çojë në ndezje dhe zjarre.

# 8 Mishi i ngrire
Varësisht nga trashësia e saktë e mishit e bën të vështirë të kuptojmë se sa mirë shpërndahet nxehtësia. Bakteret mund të përhapen kur nxehtësia nuk shpërndahet siç duhet. Një pjesë e mishit do të mbetet e ftohtë me akull ndërsa një pjesë e saj do të gatuajë. Është mirë të shkrirë mishin në frigorifer në vend që të përpiqen të shkrirë atë në mikrovalë.

# 7 Travel kriklla dhe shishe
Përveç nëse shishe ose turi në mënyrë specifike përmend se është mikrovalë e sigurt, duhet ta mbani larg pajisjes tuaj. Çeliku në gotë mund të bllokojë nxehtësinë nga ngrohja e përmbajtjes së turi apo shishe. Kjo gjithashtu mund të dëmtojë mikrovalin tuaj.

# 6 Jogurt
Ri-përdorimi i këtyre kontejnerëve është ajo që shumica e njerëzve dëshirojnë të bëjnë. Sidoqoftë, ato bëhen vetëm për një përdorim të vetëm. Ato nuk janë bërë me qëllim të përballimit të temperaturave të larta. Ekspozimi ndaj mikrovalëve do të rezultojë në shkrirjen e materialit plastik dhe shkarkimin e kimikateve në ushqimin tuaj.

# 5 Spec djegës
Ju nuk mund të shtoni ngrohje në nxehtësinë tuaj në mikrovalë. Përveç shkaktimit të ndezjeve dhe madje edhe të një zjarri, do të lëshojë kimikate nga piper që do t’ju mbysin dhe do t’i ndotni sytë. Efekti është shumë i ngjashëm me përdorimin e një llak piper.

# 4 Polisterol
Styrofoam nuk i përket në mikrovalë. Materiali është jashtëzakonisht i vështirë për biodegradim dhe kur nxehet në mikrovalë, ajo fillon të shkrihet. Kjo lejon që kimikatet të lëshohen në ushqimin tuaj. Nëse përmbajtja bëhet shumë e nxehtë, mund të shkrihet edhe përmes paketimit.

# 3 Salcë
Duke vënë ndonjë salcë ose dip pa një mbulesë në mikrovalë mund të çojë në një rrëmujë të madhe. Ngrohja mund të shkaktojë që pjatën tuaj të pjekur të ziej, të lëvizë ose të shpërthejë në thelb. Është e nevojshme për të mbuluar tasin kur ju jeni microwaving atë.

# 2 Rrushi
Për ata që vendosin të marrin pak krijues dhe të përpiqen dhe të nxisin fruta në mikrovalë, ka disa lajme për ju, ju nuk mund ta bëni këtë. Rrushi do të shpërthejë në një rast dhe madje mund të çojë në një zjarr.

# 1 Enët e plastikës
Nëse enët nuk janë të sigurta për mikrovalë, mos i vendosni në mikrovalë. Tupperware bën disa kuti të mëdha magazinimi, por këto janë bërë prej plastike dhe lehtë mund të shkrihen ose të zjarrit. Kjo gjithashtu mund të rezultojë në lirimin e toksinave dhe kimikateve në ushqimin tuaj. /Lajmi.net/