Gjurmët e humbura!

0
133
Pa dashur të të gjeja
dola pas gjurmëve të tua
Me hapa të lehta të kërkova
në terrin e shtrirë
nëse do të shoh ty diku

Eca sie e dehur rrugëve
në kryqëzim
Por gjurmët e tua 
stuhia i kishte rrëmbye 

E gjunjëzuar kërkova në tokë
gjurmët e mbetura
Nga errësira e shoqëruar 
asgjë nuk shihej

Qielli nuk ishte në anën time
Me rigat e shiut i mori gjurmët e tua
E dëshpëruar qiellin shikova
Vetëm yjet dhe hëna
më bënin shoqëri

A mos jeni ju
udhëzimi im 
Natë e frikshme
dhe unë nuk e ndjej

T’i ndal kërkimet a të vazhdoj
Ndoshta hëna me yjet më ndihmon 
Të lutëm ty moj hënë
më bëj një nder

Rrugën time ti a ma ndriçon
Aty ku unë dua ti a më dërgon

Gjurmët e fshira mi kthe përsëri
Më ndihmo të shndërrohet në befasi

Kimete Durmishi