Dyqane, restorante, sporte, – Lirohen turbo nga pandemia

0
215

Pasdite, Këshilli Federal informoi se si duhet të vazhdojë rruga për të dalë nga bllokimi. Raporton BLICK pas konferencës për media.

Dyqanet, restorantet, tregjet, muzetë dhe bibliotekat mund të hapen përsëri.

Në shkollat ​​fillore dhe të mesme, mësimet mund të zhvillohen përsëri në vend.

Trajnimi është përsëri i mundur në sport masiv dhe elitar.

Transporti publik do të funksionojë përsëri sipas orarit të rregullt përsëri.

Kërkesat e hyrjes do të qetësohen paralelisht dhe ribashkimi i familjes duhet të jetë përsëri i mundur

Këshilli Federal gjithashtu ka vendosur si vijon:

27 Shtatori do të jetë një ditë super votimi. Pesë shabllone, përfshirë iniciativën e kufizimit të SVP-së, blerjen e avionëve të rinj luftarakë dhe pushimet e atësisë, vijnë para njerëzve.

Ngjarje të mëdha deri në 1.000 njerëz janë të ndaluara – deri të paktën në fund të gushtit.

Ndalohet akoma ndalimi i montimit dhe rregullat e distancës dhe higjienës. Hapja shoqërohet me koncepte të përshtatshme mbrojtëse. Këshilli Federal do të vendosë në fazën e tretë pas 8 qershorit më 27 maj. Në rendin e ditës renditet ndalimi i takimeve të më shumë se pesë personave, klasa të ndjekjes në shkolla të mesme dhe universitete, institucione kulturore, lehtësira sportive dhe shërbime.