Këto syze po kursejnë jetë tani kunder Corona Virusit

0
409

Ndërsa ventilatorët po bëhen të pakta kudo, numri i personave të infektuar nga korona vazhdon të rritet. Zgjidhjet e jashtëzakonshme tani po shkaktojnë një ndjesi në Itali: kompania 3D Isinnova po shndërron gotat e zhytjes në maska të frymëmarrjes.

Shumë pacientë me koronë, shumë pak ventilatorë – Mungesa e maskave të frymëmarrjes është një nga sfidat më të mëdha të krizës së koronës. Ndërmarrja italiane 3D Isinnova po ofron zgjidhje inovative për këtë problem që nga java e kaluar: javën e kaluar kompania valvulat e ribotimit të ribotuara të ribotimit që aktualisht nuk janë në dispozicion.
Sidoqoftë, kjo nuk është asgjë në kontrast me shpikjen e tyre të fundit: Në bashkëpunim me një spital në Lombard, zhvilluesit i shndërruan syzet e zhytjes në maska të frymëmarrjes, siç raportohet nga «Business Insider Italia». Me lidhjet e duhura, ata mundën ta shndërrojnë maskën e mbyllur të snorkel në një ventilator urgjent në vetëm disa hapa të thjeshtë.

Maska e testuar me sukses
Një përbërës me dy hyrje është i fiksuar në skajin e sipërm të maskës dhe mund të lidhet me furnizimin e oksigjenit përmes një çorape.
Ventilatori i urgjencës u testua me sukses në spitalin Chiari në rajonin e Brescia në Lombardi, Itali dhe u përdor në një pacient. Në bashkëpunim me kompani të tjera shtypi 3D, u prodhuan rreth 500 maska ​​që mund të përdoren si pajisje ventilimi në veri të Italisë.
Vetëm 20 euro për maskën e snorkel
Zhvilluesit italianë nga Isinnova kanë patentuar shpikjen e tyre. Kjo është për të siguruar që shtypja 3D e pjesëve të zëvendësimit gjithashtu mund të kryhet falas nga kompani të tjera për të ndihmuar spitalet.
Alternativa e ventilatorit është gjithashtu interesante për sa i përket çmimit: është në dispozicion vetëm për 20 euro! Megjithatë, Isinnova thekson se maskë e konvertuar nuk është e çertifikuar dhe duhet të shërbejë vetëm si një zgjidhje për këtë krizë. Pacientët që duan të përdorin maskën duhet të japin pëlqimin e tyre me shkrim. (D ZC)