7 mënyra si ti trajtoni problemet e fytyrës (lythat, njollat e moshes, pikat e zeza)

0
1210

Nje lekure e shendetshme eshte mjaft e rendesishme.. Për fat të mirë ka mënyra të natyrshme për të korrigjuar të gjitha problemet e fytyres (si prsh lythat,njollat e moshes,pikat e zeza) dhe i kemi renditur ato më poshtë:

1. Rigoni
Vaji i rigonit , një antiseptik dhe antispazmatik të fuqishëm për të ndihmuar në permiresimin e lëkurës të thatë. Për rezultate më të mira, aplikoni 5-6 pika vaji rigon 3 herë në ditë. Ju duhet të shihni rezultatet në rreth një muaj.

2. Lëngu limonit. Acidi i lengut te limonit ben mrekulli ne lekure. Lengu i limonit nuk është vetëm acid, por edhe një antiseptik i fuqishëm. Funksionon për të hequr lëkurën e vdekur dhe për të liruar poret e bllokuara.I pasur me vitaminë C, lëngu i limonit gjithashtu stimulon prodhimin e kolagjenit.

Njollat e moshës
3. Qepë dhe uthull molle. Aplikoni një përzierje të bërë nga pjesë të barabarta lëng qepë dhe uthull molle direkt në vendin e njollave. Kjo do të ndihmojë për të hequr njollën.

4. Dhalli dhe domatja.
Ky kombinim i çuditshëm i përbërësve është një ilaç natyral efektiv për pikat e moshës.

Lythat
5. Lëvorja bananes
Ferkoni fytyren me lekuren e bananes.

6. Lëngu ananasit.
Ndihmon ne largimin e lythave dhe pikave te zeza

Pikat e zeza
7. Soda bukës.
Si një antiseptik, soda e bukes pastron lëkurën tuaj, ndihmon për të neutralizuar nivelet e pH, dhe inkurajon lëkurën tuaj për të prodhuar më pak vaj duke reduktuar pikat e zeza,. Gjithashtu largon qelizat e vdekura duke lënë lëkurën tuaj të butë dhe të butë. Shtoni pak ujë për të formuar një paste dhe aplikoni atë në pikat e zeza , duke e lënë atë për rreth dhjetë minuta. Shpëlaje me pas me ujë të ngrohtë.