Kina përuroi aeroportin më të madh në botë

0
295
Këtë të mërkurë, Pekini përuroi aeroportin më të madh në botë. Ndërtimi 11-miliardësh është sa 98 fusha futbolli, ndërkohë që edhe aeroporti ekzistues nuk ishte i vogël, pasi renditej i dyti në botë pas aeroportit të Atlantas në SHBA.

Aeroporti i ri kinez pritet të ketë fluksin më të madh, me rreth 170 milionë udhëtarë deri në vitin 2025.

Aeroporti Daxing i Pekinit do të jetë një nga më të mëdhenjtë në botë. Është llogaritur edhe që të ulë kohën që udhëtarët bëjnë në këmbë. Ja dhe aeroportet e tjera te medha qe do te ndertohen.