Irak: Nuk ia zgjati asaj dorën me pretekstin se feja nuk e lejon një gjë të tillë! Por, ajo ia ktheu me një përgjigje epike!

0
260

Irak, Kryebashkiaku i qytetit Basra në Irak në një pritje për të deleguarën e Bashkimit evropian për të drejtat e njeriut nuk i ka zgjatur asaj dorën me pretekstin se feja nuk e lejon një gjë të tillë.

Ndërsa ajo ia ktheu me maturi dhe zgjuarsi:

‘I nderuar, unë respektoj traditat tuaja dhe mendimin tënd, por me sa e di unë e pyeti ajo: Islami ndalon edhe vjedhjen e korrupsionin, e ndalon dhu nën, e ndalon shtypjen dhe shkeljen e të burgosurit, por e ndalon edhe vra sjen sektare në emër të fesë dhe medhhebeve, ekstremizmin e dhu nën. Këto janë në vendin tuaj. A do të duhej të përqendroheni në këto para se të vini te çështja e përshëndetjes me dorë”?