NUK U PËRMBAJTA NGA GËZIMI SI KURRË MË PARË

0
701

„Qava si i marrë nga gëzimi“:
Alan Delon mori një „Palm të Artë“ të ngadaltë

Aktori i madh francez Alain Delon fitoi Palmën e Artë në Festivalin Ndërkombëtar të 72 të Filmit në Kanë, duke thënë se: nuk i kujtohet kur për herë të fundit u ndje kështu i emocionuar dhe i përlotur.

„Kohë të gjatë nuk jam ndjerë kështu i lumtur,“ tha Deloni pasi mori çmimin nga e  bija Anoushka Delon me duartrokitje të madhe.

Dorëzimi i Palme d’Or për arritje jetësore natën e fundit u ndoq nga ministri francez Kulturës Frank Riester, president i Leskir Pierre Festivalin e Filmit të Kanës dhe zëvendësi i tij Thierry Fremo.

Delon tha se dëshiron të falet nga publiku dhe ti shprehë mirënjohje.

„Po largohem, por nuk do të shkoj përpara se të falënderoj. I kam borxh audiencës për të qenë një yll „, tha Delon.

Një aktor me një karizëm të madhe. Aleni parakaloi nëpër qilimin  kuq të festivalit  para ceremonisë së ndarjes së çmimit nën tingujt e muzikës nga filmi „Sicilian Clan“ Henry Verneja në të cilin luante rolin kryesorë e luanin dhe Jean Gabin dhe Lino Ventura.

Delon, ishte prekur dukshëm nga një publiku prezent, dha disa autografe dhe u ngrit për të përshëndetur të pranishmit. Delon, i cili kishte vite marrëdhënie të turbullta me organizatorët e festivalit, deri më tani nuk ka marrë njohje nga kjo pikëpamje.

Ai ishte për herë të fundit në festivalin në vitin 2013 për të paraqitur një version të restauruar të filmit të Rene Kleman-it „Në diellin e nxehtë“.

Dhënien e çmimit ka shkaktuar polemika në Shtetet e Bashkuara, ku Shoqata Amerikane „Gratë dhe Hollywood“ kanë nisur një peticion online kundër Delon për deklarimet e tija të mëparshme verbale në kurriz të grave, emigrantëve dhe homoseksualëve.

N.A.