Në këtë kryeqytet europian nuk ekzistojnë të pastrehët

0
111

Helsinki është një prej kryeqyteteve me mirëqenien më të lartë në Europë. Kjo për shkak se fenomeni i të pastrehëve në këtë vend nuk ekziston.

Ndërkohë që në Prishtinë shohim në çdo cep rruge një të pastrehë që kërkon lëmoshë e ngrin në ditët e ftohta të dimrit, në Helsinki ky numër është 0.

Numri i të pastrehëve është shumëfishuar që prej vitit 2010 shkruan BBC. Por qeveria finlandeze i ka marrë masat dhe të pastrehët kanë qenë në qendër të politikave sociale gjatë 30 viteve të fundit.

Në vitin 1987, atje kishte më shumë se 18,000 njerëz të pastrehë. Ndërsa shifrat e 2017, tregojnë se ishin rreth 6,600 njerëz të klasifikuar si pa shtëpi.